vineri, 25 martie 2011

Patroni de magazine, pacaliti de falsi inspectori OPC

Cu mult tupeu si o legitimatie falsa, patru tineri din Bucuresti s-au dat drept inspectori OPC si au amendat doi patroni de magazine din Merei si Costeti, care au avut naivitatea sa nu le ceara la randul lor actele.

Tinerii, cu varste intre 28 si 35 de ani intrau ca o vijelie in magazine si treceau repede prin fata ochilor vanzatorilor o legitimatie. Oamenii nici nu apucau bine sa vada ce scrie pe ea, dar isi sunau alarmati patronii cand aflau ca au control de la Protectia Consumatorilor.

Proprietarii magazinelor nu mai indrazneau sa ceara si ei legitimatia celor care se pretindeau a fi inspectori. Acestia scotoceau prin rafturi depozite si isirau o lista lunga de nereguli. Le dadeau apoi de inteles patronilor de magazin ca i-ar putea ierta de amenzi daca isi puneau in portbagaj mancare sau bautura si bani in buzunar.Asa se face ca au plecat de la un magazin cu bani s bunuri in valoare de 400 de lei
Cei patru sustin in continuare ca sunt nevinovati. Fac parte, spun ei, dintr-o asociatie pentru protectia consumatorilor si misiunea lor este sa-i verifice pe patroni daca pun in vanzare marfa de calitate.
Falsii inspectori au acum dosare penale pentru inselaciune si ar putea face sapte ani de inchisoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu